torsdag 17 maj 2012

Ungdomarna prioriteras i vår avdelning

Skolinformationen i avdelningen går framåt. Vi får förfrågningar stadigt från olika skolor i branschen nu, vilket är mycket glädjande. Det finns en efterfrågan på facklig kunskap och kunskap i arbetsmarknaden i stort.
Om alla elever i gymnasieskolan, någon gång under sin studietid, skulle få lära sig om sina rättigheter på arbetsmarknaden så skulle det se betydligt bättre ut i samhället. Det är jag övertygad om. Ungdomar förtjänar bättre än att användas som mattor för giriga arbetsgivare att trampa på.

En skolinformation kan vara allt från en timme till en hel dag. Ett studerandemedlemskap är gratis. Antalet nyinträdda studerandemedlemmar har ökat kraftigt på sistone och i juni håller vi i avdelningen den första medlemsutbildningen (tre dagar lång) någonsin för endast studerandemedlemmar. Mer information om detta kommer.

Utvecklingen i ungdomsverksamheten i övrigt är också mycket positiv. Med Daniel Jernström, vice ordförande i avdelningsstyrelsen samt ungdomsansvarig i avdelningen vid rodret, kan vi räkna med mycket aktivitet framöver.

Nu söker vi fler duktiga medlemmar och förtroendevalda som vill lära sig att hålla skolinfo. Du som vill vara med på detta ska vara under 30 år. Maila mig på jenny.bengtsson@hrf.net, så snackar vi mer!